Toptan kabak çekirdek siparişi için yukarıdaki butona tıklayabilirsiniz. Ayrıca iletişim formu üzerinden taleplerinizi tarafımıza iletebilirsiniz.

    Kabak çekirdeği, kabak bitkisinin tohumlarından elde edilen lezzetli bir atıştırmalık türü olarak karşımıza çıkar. Özel işlemlerden geçirilerek tüketime hazır hale gelen kabak çekirdekleri, 7’den 70’e en sevilen çekirdek çeşitleri arasında yerini alır. Keyifli sohbetlerin eşlikçisi olan bu lezzetler, günün her vakti tüketime uygundur. 

    Bu atıştırmalıklar, Çiğ kabak çekirdeği ve kavrulmuş kabak çekirdeği olarak ayrılmakta olup her iki çeşidi de farklı damak tatlarına hitap edebilecek lezzettedir. Lezzetinin yanı sıra içeriğindeki besin değerleri ile sağlık açısından önemli faydaları bulunan kabak çekirdeklerinin uzmanlar tarafından düzenli tüketimi önerilmektedir.


    Kabak Çekirdeği Besin Değerleri

    Çerez çeşitleri arasında öne çıkan bir isim de kabak çekirdeğidir. Vücut için önemli faydalar sağladığı bilinen kabak çekirdekleri, içeriğinde zengin mineraller barındırır. Kabak Çekirdeği besin değerleri arasında E vitamini, magnezyum, potasyum ve çinko öne çıkar. Bunların yanı sıra selenyum, demir ve sodyum bakımından zengin olan kabak çekirdekleri, bu yönüyle birçok sağlık sorununda tedaviye yardımcı olmasıyla bilinir.

    Kabak Çekirdeği Faydaları

    Günlük atıştırmalık ihtiyacı duyanlar ancak sağlıksız tüketimden kaçınanlar için kabak çekirdekleri, tercih edilen atıştırmalık seçeneklerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği faydalarına bakıldığında;

    • İçeriğindeki magnzeyum sayesinde kemik oluşumunda ve kemik sağlığında etkilidir. Bu özelliği sebebiyle özellikle gelişim çağındaki çocukların düzenli tüketimi önerilir. Düzenli tüketimle birlikte ileriki yaşlarda karşılaşması muhtemel kemik rahatsızlığı problemlerinin önüne geçilir. 
    • Hücre koruyucu antioksidanlar bakımından zengin kabak çekirdekleri, vücut direncini artırdığı gibi bağışıklık sistemini güçlendirir.
    • Kanser hücresi oluşumunun önüne geçer, kanser hücrelerinin çoğalmasını durdurmada etkilidir. 
    • Diyabetik rahatsızlıklarda kan şekeri seviyesini dengeleyerek tedaviye yardımcı olur.
    • Kalp ve damar sağlığını korumakla birlikte kalp krizi riskini en aza indirir. Damar tıkanıklığı ve damar sertleşmesi gibi rahatsızlıkları önler.
    • Kolesterol miktarını düşürür ve karaciğer dostudur.
    • İçeriğinde bulunan zengin lifler sayesinde sindirim sistemini düzenler.
    • Sağladığı uzun süreli tokluk hissi sayesinde kilo vermede yardımcı olur.
    • İçerdiği E vitamini ile göz sağlığını korur, görme sorunları ile karşılaşma ihtimalini en aza indirir.
    • İçeriğinde bulunan sağlıklı doymamış yağ asitleri ile saçların hızlı uzamasını sağlar.
    • Çiğ kabak çekirdeği faydalarından biri de idrar kaçırma problemi yaşayan hastalarda tedaviye yardımcı olmasıdır.
    • Ayrıca çiğ kabak çekirdeği mideyi yormadığından mide şikayetleri yaşayan kişilerce rahatlıkla tüketilebilir.

    Kabak Çekirdeği Kullanım Alanları

    Besleyici değerleri ve sağlığa faydaları ile öne çıkan kabak çekirdekleri, aynı zamanda her damak tadına hitap edebilen bir lezzete sahiptir. Bu sebeple neredeyse her mutfakta yer almaktadır. Severek tüketilen kabak çekirdekleri, tek başına tüketime uygun olduğu gibi farklı şekillerde de kullanım sağlar. Kabak çekirdeğinin kullanım alanlarında atıştırmalık olarak tüketimi en sık tercih edilen seçenek olsa da mutfaklarda ve gıda sektöründe farklı şekillerde kullanımı da mevcuttur. Çiğ olarak tüketilebildiği kavrulmuş olarakta severek tüketilmektedir. Kavrulmuş kabak çekirdekleri genel olarak günlük atıştırmalık olarak tercih edilir ve özellikle keyifli sohbetlerde akşam çaylarının yanında yerini alır. 

    Çiğ kabak çekirdeği, kavrulmuş haline göre besleyici değerlerini tamamiyle korur. Bu sayede tedaviye yardımcı durumlarda ya da diyet sürecinde salatalarda ve yulaf ezmelerinde tercih edilebilir. Bunun yanı sıra tahıllı ekmeklerde kabak çekirdeği kullanılabilmekte. Yoğurtlarda ve meyvelerde lezzet katabilecek bir seçenek olarak kabak çekirdeklerini değerlendirebilirsiniz. Çekirdek tüketiminin dışında ek olarak kabak çekirdeği kabuğu ve yağı da, kullanımı öne çıkan ürünler arasındadır. Cilt kuruluğu ve ciltteki iltihaplanmalarda kabak çekirdeği yağı kullanımı önerilmektedir.

    Kabak Çekirdeğinin Zararı Var Mı?

    Her besinde olduğu gibi kabak çekirdeğinin de tüketim miktarı önemlidir. Düzenli ve ölçülü tüketimde önemli faydalar sağlayan kabak çekirdekleri, ekstra fayda sağlaması düşüncesiyle yüksek ölçüde tüketilmemelidir. Tüketim miktarı arttıkça bazı yan etkiler ve istenmeyen zararlı durumlarla karşılaşma ihtimali de artar. Aşırıya kaçan tüketimde ciltte sivilce oluşumu, yağlanma gibi cilt problemleri yaşanabilir. Bunun yanı sıra kalori miktarı dengeli ayarlanmadığı takdirde kilo artışı gözlenebilir.

    Kabak Çekirdeği Fiyatları

    Ülkemizde önemli ölçüde tüketimi bulunan kabak çekirdekleri, her mutfakta bulunabilen çerezler arasındadır. Kabak çekirdekleri fiyatları bu durum üzerinde etkilidir. Lezzetinin yanı sıra her bütçeye hitap edebilen kabak çekirdeği fiyatları sayesinde yüksek bir tüketim oranına sahiptir. Kabak çekirdeği kilogram fiyatı, piyasa koşulları ve üretim oranına göre değişiklik göstermekle birlikte güncel 2022 kabak çekirdeği fiyatları için firmamızla iletişime geçebilirsiniz. 

    Kabak Çekirdeği Hangi Kabaklardan Elde Edilir?

    Kabak çekirdekleri hakkında merak edilen konulardan biri de kabak çekirdeğinin hangi tür kabaklardan elde edildiğidir. Kabak çekirdekleri birçok farklı kabak türünden elde edilebildiği gibi boyutları, renkleri ve lezzetleri de bu doğrultuda değişmektedir. Atıştırmalık olarak kullanılan kabak çekirdeği büyük oranda bal kabağı çekirdeklerinden elde edilmektedir. Bunun yanı sıra kabak çekirdeği türleri arasında sakız kabağı çekirdeği, kestane kabağı çekirdeği, çerçeveli kabak çekirdeği ve hanım tırnağı kabak çekirdeği öne çıkar. Her biri farklı özelliklere sahip olmakla birlikte lezzetli tatları ile öne çıkarlar. 

    Kabak Çekirdeği Üretimi

    Ülkemizde her geçen gün artan kabak çekirdeği tüketimi ile birlikte kabak çekirdeği üretimi de artış göstermektedir. Kabak çekirdeği üretiminde en temel konu kabak çekirdeği hasatıdır. Tüketime en uygun kabak çekirdekleri toplanarak kurutulma işlemleri gerçekleştirilir. Süreç boyunca titizlikle yürütülen çalışmalarda temizleme, kurutma, fırınlama ve depolama adımları gerçekleştirilir. Tarladan sofranıza ulaşana kadar birçok aşamadan geçirilen kabak çekirdekleri, besleyici değerlerini kaybetmeden katkısız, doğal ve lezzetli tadı ile sizlere sunulmaktadır.

    Kabak Çekirdeğinin Diyet Sürecinde ve Hamilelikte Tüketimi

    Kabak çekirdeği kalori miktarı bakımından oldukça düşüktür. Bir avuç kabak çekirdeği ortalama 10 gr olduğu gibi yaklaşık 56 kalori değerine sahiptir. Bu sebeple kabak çekirdeği kilo aldırır mı sorusuna, yeterli miktarda tüketimde kilo aldırmaz cevabı verilebilir. Kavrulmuş kabak çekirdekleri kalori miktarı olarak çiğ kabak çekirdeklerine oranla biraz daha yüksek olsa da genel itibariyle düşük kalorili besinler arasına girer. Kabak çekirdeğinin diyet sürecinde ve hamilelikte tüketimi merak edilen konular arasındadır. Bu noktada, herhangi bir alerjik durum söz konusu olmadığı sürece düzenli kabak çekirdeği tüketimini önermekteyiz. Besin değerleri bakımından zengin olan kabak çekirdeği, hamilelik sürecinde düzenli tüketimde bebeğe önemli yararlar sağlar. Diyet sürecinde olanlar içinse, sağladığı uzun süreli tokluk hissi ile yardımcı olur. Her gün düzenli olarak bir avuç kabak çekirdeği tüketimi ile sağlığınızı koruyabilir ve kabak çekirdeği faydalarından yararlanabilirsiniz.