Toptan leblebi siparişi için yukarıdaki butona tıklayabilirsiniz. Ayrıca iletişim formu üzerinden taleplerinizi tarafımıza iletebilirsiniz.

    Günümüzde en çok tüketilen çerezlerden biri olan leblebi, nohutun çeşitli işlemlerden geçirilmesi ve kavrulması ile elde edilir. Ülkemize ait olan özel lezzetlerden biri olup üretimin büyük bir kısmı ülke içinde tüketilmektedir. Keşfedildiği ve üretime başlandığı tarihlerden günümüze gelene kadar onlarca farklı çeşitte üretilmiş olsa da temelde sarı leblebi ve beyaz leblebi olarak ayırmak mümkün.

    Ülkemizde Çorum ve Tavşanlı leblebisi dışında Denizli leblebisi de tescillenmiş ve coğrafi işaret almış lezzetlerden biridir. Üretim oranları ve sahip olduğu kendine has lezzetleri ile leblebiler, her yaştan tüketicinin damak zevkine hitap edebilmektedir. Denizli leblebisi ve farklı damak tatlarına hitap eden leblebi çeşitleri için firmamız ile iletişime geçebilir, toptan leblebi siparişi oluşturabilirsiniz.  

    Leblebi Çeşitleri

    Kendine has tadıyla diğer kuruyemişlerden ayrılan leblebiler, farklı damak tatlarına hitap edebilmek üzere çeşitlenmeye devam ediyor. Temelde sarı leblebi ve beyaz leblebi olarak ele alacağımız bu çeşitlere ek olarak üretim aşamasındaki kavrulma işlemleri ve eklenen aromalar ile birbirinden farklı onlarca leblebi çeşidi elde imkanı sunan leblebi çeşitleri arasında;

    • Beyaz leblebi
    • Sarı leblebi
    • Kavrulmuş leblebi
    • Şekerli leblebi
    • Tuzlu leblebi
    • Tuzsuz leblebi
    • Soya soslu leblebi
    • Soslu leblebi
    • Acılı leblebi
    • Kırık leblebi
    • Baharatlı leblebi
    • Susamlı leblebi
    • Ballı leblebi

    sayılabilir. Leblebiler, genellikle üreticiden toptan olarak alındıktan sonra işletmelerde farklı aşamalardan geçirilerek tüketim için son halini alır. Çeşitliliği, bu aşamada ortaya çıkmakta olup genellikle kavrulma oranı ve üretim aşamasında eklenen aromalar ile birbirinden ayrılır. Leblebi çeşitleri, aynı zamanda tüketim için seçilen nohut taneleriyle de birbirinden ayrılmaktadır. Tercih edilen nohut tanesi de, leblebi türleri üzerinde etkili olduğundan tüketim sürecinde son derece zengin bir leblebi çeşitliliği ortaya çıkmaktadır. Bu durum ise, her damak tadına hitap eden bir leblebi çeşidinin var olduğunu gösterir.

    Tavsiye : Kabak çekirdeği

    Leblebinin Faydaları

    Günlük hayatta özellikle ara öğünlerde tercih ederek günlük alınması gereken besin değerlerini almamıza yardımcı olan kuruyemişlerden biri de leblebidir. Leblebi, çeşitliliğinin yanı sıra sahip olduğu besin değerleriyle de çok yönlü bir tüketim avantajı sunar. İçeriği ve sunduğu besin değerleri, çeşitlerine göre değişiklik göstermekte olup kavrulmuş leblebi faydaları ile sarı leblebinin faydaları farklı noktalarda kendini gösterebilir. Ancak genel olarak bakıldığında düzenli ve yeterli tüketimde leblebinin faydaları arasında;

    • Adeta folik asit kaynağı olarak bilinen leblebi, anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir.
    • Uzun süre tokluk hissi sağlaması ile diyette leblebi öne çıkmaktadır.
    • Mide suyunu emen özelliği sayesinde genellikle mide yanmalarında kişiyi rahatlatıcı etkisi bulunur.
    • Ayran ya da muz ile tüketiminde ishale karşı iyi geldiği bilinmektedir.
    • Vitamin ve mineral bakımından zengin sarı leblebi, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
    • Kötü kolesterolün yüksek çıktığı durumlarda düzenli sarı leblebi tüketimi ile kolesterol dengede tutulur.
    • Ağız yarası ve iltihap durumlarında onarıcı etki sağlar.
    • Kemik ve diş sağlığı üzerinde olumlu etkisi bulunur.
    • Cilt hücrelerini yenileyerek daha sağlıklı ve parlak bir cilt görünümü sunar.

    Tavsiye : Toptan Antep Fıstığı

    Leblebi Nasıl Üretilir?

    Yüksek tüketim oranlarına sahip leblebi, nohut tanelerinin çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle tüketime hazır hale gelen bir kuruyemiştir. Leblebi nasıl üretilir? sorusu, leblebi hakkında sıklıkla aratılan konulardan biri olup bunun dışında kaç çeşit leblebi vardır? sorusu da kullanıcılar tarafından aratılıyor. Leblebiler genellikle üretim sürecinde gerçekleştirilen aşamalarda çeşitlenmekte olup yirmiden fazla bilinen leblebi çeşidi olduğunu söylemek mümkün. 

    Üretim sürecinde pembe renkte ve iri boyutta nohut tanelerine öncelik verilmekle birlikte bu nohutlar, çeşitli ısıtılma aşamalarından birkaç defa geçirilerek tüketime hazır hale getirilir. Özel fırınlarda ısıtılan ve kavrulan nohut taneleri, daha sonra uygun bir alanda bekletilir. Son şekillendirme öncesindeki gün ıslatılarak şişirilen leblebiler, yeniden ısıtılır ve kabuklarından ayrılarak tüketim için son şeklini alır.

    Leblebi Nasıl Tüketilir?

    Çerez leblebi olarak günün farklı zaman dilimlerinde tüketilebilen leblebiler, aynı zamanda farklı formları ile tüketim şeklinde çeşitlilik gösterebiliyor. Genel olarak tek başına tüketilebildiği gibi çeşitli menü ve tariflere eklenerek de tüketimi mümkündür. Bunun dışında leblebi ezmesi ya da leblebi kreması gibi formları ile sade ya da kurabiye, tatlı gibi tariflerde kullanılabilir. Sağlıklı kuruyemişler listesinde üst sıralarda yer alan leblebi, şekerli ve tuzlu aromalarının dışında son derece sağlıklı bir atıştırmalık olup diyetlerin ara öğünlerinde menüye eklenebilmektedir. Lifler bakımından zengin olan leblebiler, uzun süreli tokluk hissi ile kilo verme sürecinde kişiye yardımcı olmasıyla öne çıkar.

    Leblebi Fiyatları

    Üretim – tüketim dengesinden etkilenen leblebi fiyatları, yıllara göre farklılık gösterebilmektedir. Net bir fiyat aralığı verilmemekle birlikte birçok kriter, leblebi kilo fiyatları üzerinde etkilidir. Leblebi kilosu genel olarak üretim bölgesi ve leblebi türüne göre değişiklik göstermekte olup üretim aşamasında gerçekleştirilen adımlarda fiyatlar üzerinde belirleyicidir. Ek olarak toptan leblebi siparişi ve kilo ile leblebi siparişlerinde farklı avantajlar alıcıya sunulur. Uygun fiyatlı ve avantajlı siparişler için toptan leblebi fiyatlarını inceleyebilir, bütçenize uygun seçeneklerle sipariş oluşturabilirsiniz